Vliegerfestival Spijkenisse 2012

Het Mascotte Kite Team was 2 en 3 Juni te gast op het vliegerfestival Spijkenisse. Dit weekend beleefde Nederland een historische koude dag en de zondag begon met veel regen, gelukkig werd het in de loop van de ochtend droog en konden we nog flink uitpakken. Toch kunnen we terug kijken op het succesvolste vlieger festival sinds jaren. Wind stilte en warmte, regen, onweer en wind vanuit de stad hebben in het verleden het vliegeren in Spijkenisse bijna onmogelijk gemaakt.

Het terrein is prachtig, aan de rand van de stad, met uitzicht over de Maas waar de vrachtschepen aan je voorbij trekken. De bezoekers kunnen vanaf de brug over de Maas het terrein al zien liggen. De gemeente Spijkenisse heeft naast het vliegeren ook veel andere activiteiten op het veld staan zodat het een mooi compleet festival is.

Zaterdag werd er ‘s avonds de film Kuifje vertoond op een groot scherm en stond de lucht vol met vliegers. Zondag was het even wachten tot het front voorbij getrokken was, maar hierna vlogen de 4 Trilobytes van het Mascotte Kite Team voor het eerst samen. Daarnaast waren er ook andere grote vliegers in de lucht zoals de katten van Stijgkracht en de Pooh familie van Wynpust.

Hopelijk krijgen we volgend jaar een mooie zomer dag voor het festival.