Vliegerfestival Scheveningen 2012

Inschrijven voor het 34e Vlieger Festival Scheveningen

Data zaterdag 29 en zondag 30 september 2012

Echte Vliegeraars kunnen zich inschrijven voor het Vliegerfestival Scheveningen

Helaas heeft onze hoofdsponsor van de laatste jaren zich terug getrokken. Dit jaar is de Stichting Scheveningen Bad er in geslaagd om een subsidie te bemachtigen van de Gemeente Den Haag, zodat het evenement toch kan doorgaan.

Er zijn wel wat kleine veranderingen doorgevoerd, de meeste daarvan zijn door de financiƫle situatie ingegeven.

Indeling en Tijdschema

Er komt dit jaar een grote Arena (ca. 150 x 100 meter), waar in principe alle vliegeraars hun vliegers oplaten. Waarbij we als hoofdthema een vliegend aquarium laten zien. Andere vliegers zijn natuurlijk ook welkom.

Daarnaast komt er aan beide zijden een kleinere Arena. De eerste om workshops vliegeren voor de jeugd te houden. De andere voor show vliegeren, bijvoorbeeld Multilijn Sport Vliegeren. We sturen u nog een programma op.

Het wordt dit jaar dus allemaal wat relaxter. En we willen vliegeraars ontvangen, die willen vliegeren ook al is er weinig of veel wind. De tijden waarop de organisatie vliegeraars aanwezig wil zien op het strand om uw vliegerhobby uit te oefenen als het weer dat toelaat, zijn:

Op beide dagen:

10.30 tot 12.00 uur Transport vliegers naar het strand

11.30 tot 17.00 uur Vliegers in de lucht

17.00 tot 19.00 uur Afvoer van vliegers vanaf het strand

Alleen op zaterdag:

18.00 tot 20.00 uur Indische Rijsttafel of iets anders

20.00 tot 21.30 uur Avond vliegeren

Avond vliegeren

We willen het nog een keer proberen. Op zaterdagavond tussen ca. 20.00 en 21.30 uur gaan we met lampjes vliegeren.

Condities voor deelname

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen budget meer voor reiskosten. Vandaar dat er ook niet veel buitenlandse vliegeraars zijn uitgenodigd.

Iedere deelnemer krijgt gratis uitrijkaarten voor Parkeergarage Scheveningen Bad, of wordt geholpen een parkeerplek te vinden.

Op zaterdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur krijgen aangemelde en geaccepteerde deelnemers en officials een Indisch buffet aangeboden. De drankjes moet iedereen zelf afrekenen.

Vanuit het Strandpaviljoen is het niet ver lopen om te gaan nachtvliegeren om 20.00 uur.

Camping en Hotel

Geaccepteerde deelnemers kunnen voor twee dagen gebruik maken van een gratis standplaats voor caravan of tent op Camping Duinhorst Indien een deelnemer niet weet of er een plek voor hem/haar is gereserveerd, kan hij de organisatie vragen wat de status is.

Er zijn in principe geen hotelkamers gereserveerd voor vliegeraars. Indien er hulp nodig is bij het zelf boeken van een hotel kan men de organisatie daarom verzoeken.

Opslag

Er is opslagruimte voor vliegers in het organisatiekantoor/receptie.

Inschrijven kan tot 20 september bij de organisatie per email:

scheveningenbad@gmail.com