Vlieger Nieuws april 2010

Beste vliegeraars,

Daar is die weer, het vliegernieuws. Bij het wegvallen van het bladvlieger is deze nieuwsbrief in het leven geroepen om toch zoveel mogelijk vliegeraars op de hoogte te houden van de vlieger nieuwtjes die ik hoor.

De seizoens opener, Vroomshoop zit er alweer op. Helaas werden we eraan herinnerd dat het nog vroeg in het jaar was, met veel regen en kou. Des al niettemin was et een druk festival met de traditionele paasontbijt voor de vliegeraars.

NU OP DE WEBSITE

Een veel voorkomende klacht was de leesbaarheid van de nieuwsbrief. Om deze te vergroten is nu de designkites site vernieuwd en meer blog gestuurd. Het gevolg is dat een nieuwsbrief makkelijk te publiceren valt en zijn eigen plekje vindt op de site tussen de andere vlieger nieuws items.

FESTIVALS 2010

Net als andere jaren zijn er weer heel veel vliegerfestival gepland in Nederland een mooi overzicht van alle festivals zijn online te vinden op; http://www.vliegerfestival.nl/

Klik even op agenda en u kunt per maand bekijken wat de festivals zijn.

Dit jaar op de kalender zijn er nieuwe festivals Workum en Westerhaar beide helaas tegelijk op; 5 & 6 Juni.

SPIJKENISSE

Een festival dat ik ook even wil toelichten is Spijkenisse op 30 Mei. Het festival wordt georganiseerd door de gemeente Spijkenisse. De organisatie vanuit de gemeente is volgens mij uniek is in de vliegerwereld. En vorig jaar ben ik eens langs geweest op het festival en was erg aangenaam verrast door de opzet van het festival, de vele bezoekers en het enthousiasme. Wat ik miste was de bekende vliegeraars.

Indien je, jezelf opgeeft bij Margret Polet, m.polet@spijkenisse.nl

Is het mogelijk gratis parkeerplaatsen en lunch pakketten te organiseren voor de vliegeraars. Voor de genodigde vliegeraars is een afgezet terrein beschikbaar.

Neem zeker even een kijkje op de site; http://www.vliegerfestivalspijkenisse.nl

Ook deze vind ik een leuk voorbeeld van een vliegerfestival website.

VLIEGERS HERMAN VAN DER BROEK

Zoals inmiddels bekend in de vliegerwereld is Herman van der Broek in het najaar overleden. Herman laat een schat aan vliegers na en de familie van Herman willen graag de vliegers weer terug zien op de festivals.

Ben je nog opzoek naar een bijzondere vlieger, dan is dit een uniek kans om iets moois voor een scherpe prijs op de kop te tikken. Voor veel vliegeraars zullen de vliegers nog steeds veel geld zijn, maar geloof me dat deze slechts een deel zijn van de nieuwprijs. Een voorbeeld is de Peter Lynn Octopus van 30 meter, deze kost nieuw ruim 4000 euro, deze Octopus mag weg voor 1000 euro.

Verder, en dit doe ik uit mijn hoofd, zijn er nog een Victor Veelvoet vlieger, lijn versierings vissen, een panda beer staand voor aan de lijn, kikker (Peter Lynn), de grote kreeft, een Heineken fles (10 meter) en de champagne fles, lijn turbines.

Je kunt contact opnemen met Corinne tel; 06-12639080 of per mail; lebaron-bakkum@xs4all.nl

Het beste kun je bellen, antwoord op de mail meestal pas na een paar dagen.

NIEUWE SITE HOLLAND KITE TEAM

Een bericht kwam binnen van John Verheij over de nieuwe site van het Holland Kite Team.

http://www.hollandkiteteam.nl/

Na het wegvallen van John’s vliegermaat Herman heeft John besloten, het Holland Kite Team voort te zetten. Hopelijk zien we John nog dit seizoen op vele festivals.

TOEKOMST BLAD VLIEGER

Bij mij  zijn er geen berichten meer binnengekomen over nieuwe initiatieven voor het voortzetten of opzetten van het vliegerblad. Mochten jullie er iets meer van weten dan hoor ik het graag.

FOTOBOEK FESTIVAL SCHEVENINGEN

Van het laatste festival in Scheveningen is een mooi fotoboek uitgebracht. De foto’s zijn gemaakt door Christiaan Oosterhoudt, onze vast fotograaf op de festivals en Micheal van Oosten, een professionele fotograaf. Het fotoboek (140 blz.) is een unieke herinnering aan een geslaagd festival en geeft een mooi beeld van vele vliegers en vliegeraars.

Het boek is te bestellen via internet; http://www.blurb.com/bookstore/detail/1192787

Kosten 16,95 euro (kostprijs voor het drukwerk)

Hieronder vind je een preview van het boek.

TOT SLOT

Dat was het alweer betreft het vlieger nieuws. Over een paar weken ga ik op bezoek in Cervia, waar ik me dit jaar ga richten op het maken van mooie vlieger foto’s hou de site dus in de gaten voor deze fotoshoot. Veel van jullie ga ik de komende tijd zien op de festivals. Er wordt een hete zomer voorspeld dus dat beloofd wat ;).

Een super vliegerseizoen met “smooth winds”,

Stephen Versteegh

fotoboek  Scheveningen festival 2010 preview