Vlieger festival Oostende 2012

12 en 13 Mei Vlieger festival Oostende 2012

Elk jaar is het Mascotte Kite Team te gast op het vliegerfestival Oostende. Oostende vlieger festival is een internationaal vliegerfestival en het grootste vlieger festival van Belgiƫ. Door de prachtige locatie, breed strand, zeer goede organisatie en meestal zon en wind, is het 1 van de hoogte punten van het vlieger seizoen.

Ook dit jaar droeg het Mascotte Kite Team haar steentje bij, tijdens de vlieger demonstraties. Voor het Aquarium thema waren meerdere grote zeedieren meegenomen, zoals de Orca, Manta en de super grote walvis.

Met het Sanjo Rokkaku vechten werd met ruim 70 deelnemers gevochten onder begeleiding van de Japanse trommels. Uiteindelijk werd het een finale tussen twee bekenden in het veld. Al meerdere malen hebben ze met elkaar in de finale gestaan; Tony en Stephen.

Stephen mocht voor de vierde keer het wellness weekend in Oostende in ontvangst nemen.

Nieuw dit jaar was de bijdrage van het vierlijns team Air-4-Ce in het Mascotte Kite Team. Het team heeft dit jaar nieuwe vierlijns Revolution vliegers gekregen met Mascotte opdruk.

Na een winter hard gewerkt te hebben aan hun nieuwe routine op muziek was het de primeur in Oostende om de demonstratie voor het eerst te vliegen.

Het festival werd afgesloten met het mega team vliegen met de andere vierlijns team; Mistral uit Spanje en the Flying Squad uit de UK en natuurlijk de prijs uitreiking voor de Venetiaanse Gaanderijen.

foto’s van Christiaan van Oosterhoudt & Stephen Versteegh