Talbot Horizon Sherlock

Deze uitgave van de focus richt de rubriek zich niet op een persoon, maar op een object, een auto. Naast het feit dat de auto dusdanig oud en uniek is en het merk niet meer bestaat. Sterker nog, als u het merk kent, weet u dat u echt oud bent.

Rijdend in de auto kom je eens per jaar iemand tegen op de weg in de zelfde auto en dan is het zwaaien geblazen. Ik heb het hier over mijn oude auto, mijn Talbot Horizon Sherlock.

Eenmaal ben ik met het oude beestje naar het vliegerfestival Cadzand bad gereden. Tijdens de uren durende file op de heenweg merkte ik dat de koppeling langzaam stuk ging. Ik nam de gok en hoopte Cadzand te halen en zondag terug naar Rotterdam om naar de garage te gaan. Zondagavond werd het later als gedacht, ik mistte de boot, waarna de volgende boot vol zat, waardoor ik pas twaalf uur ‘s nachts op de laatste boot zat. Nog geen half uur van de boot en mijn koppeling lag eruit, waarna ik de nacht kon doorbrengen in de auto en ’s ochtends de reis kon voortzetten met openbaar vervoer. Drie weken later kon ik de auto ophalen bij een auto sloperij in een plaatsje met sint en arends in de naam. Drie maanden later kreeg ik ook nog een bon, genomen een uur voor de koppeling stuk ging en ik wanhopig vaart probeerde te houden in de Talbot.

Waarom deze auto nu zo belangrijk is?

Ik weet het niet precies, misschien is het zijn houten dashboard of zijn stuurbekrachtiging. Of het feit dat de vorige eigenaar, Paul de Bakker, Nederlands STACK kampioen werd toen hij de auto bezat en ik, nu twee maal de titel heb gewonnen met de auto in bezit. Helaas ben ik nu te afhankelijk geworden van het product, auto en kan ik niet meer vertrouwen op mijn Talbotje. Dus als iemand nog de Nederlands STACK kampioen wil worden…?

De Horizon staat te koop!