Stephen Versteegh wint prestigieuze STACK Eurocup Sport Kites

19 September 2009 Weston Super Mare, England.

Stephen Versteegh mag zich europees kampioen Sport Kites Dualline Individual noemen. Bij deze tak van sport worden de bewegingen van de vlieger beoordeeld door een internationale jury. De vliegerpiloot moet verplichte figuren vliegen en een routine op muziek. Op dit laatste onderdeel kon Stephen inlopen op zijn directe concurrenten uit de U.K. en Frankrijk en de winst naar zich toe trekken.

De eurocup Sport Kites is een jaarlijks evenement waar de nationale kampioenen uit heel europa elkaar treffen. De wedstrijd valt wel te vergelijken met het ijs dansen. Een belangrijk onderdeel is het maken van een routine op muziek, dan is het oefenen en oefenen. De vliegeraars die uiteindelijk zijn vlieger het beste laat “dansen” op de muziek wint de wedstrijd.

Stephen vloog de laatste maanden ruim 6 uur per week, waarbij de routine steeds verder werd uitgewerkt, maar ook zijn eigen ontworpen vlieger Designkites, Define 2009 verder werden uitontwikkeld.

Stephen is de tweede Nederlander die de eurocup wint, ruim tien jaar geleden was het Robo Spitters die de beker naar Nederland mocht brengen.

(Volledige scores; http://www.stackuk.org/index.php?section=54)

.

.

.

.