membership/championship

Dit is informatie voor alle piloten/deelnemers aan de STACK vliegerwedstrijden in de BeNeLux. In deze informatie staat beschreven hoe de wedstrijden georganiseerd worden en hoe jij als wedstrijd piloot kunt meedoen. Deze regels dienen ervoor om de piloten te informeren binnen welke regels het kampioenschap wordt gehouden.
Ofwel: “How we play it!”

Stappenplan bij deelname aan een STACK wedstrijd
1. Lid worden van STACK Nederland
2. Informatie over de wedstrijden en wedstrijd agenda checken
3. Opgeven per e-mail (designkites@hotmail.com)
4. Figuren voor wedstrijd checken
5. Festival en wedstrijd programma checken
6. Verloop van de wedstrijd dag
7. Puntentelling kampioenschap.

1. Lid worden van STACK Nederland
Indien je met een STACK wedstrijd wilt meedoen moet je lid worden. Voor teams en pairs geldt dat elk lid van het team of pair lid persoonlijk lid moet zijn van STACK (ook als de samenstelling wisselt).
Per jaar kun je, je lidmaatschap verlengen of opzeggen.

Aspirant STACK lid
Je kunt je opgeven als STACK lid door te abonneren op onze digitale nieuwsbrief.

Als aspirant lid wordt je op de hoogte gehouden van alle STACK NL ontwikkelingen en kun je meedoen met Nederlandse wedstrijden. Piloten die in het voorgaande jaar hebben meegevlogen in de competitie zijn automatisch aspirant STACK lid voor het volgende jaar.

Het lidmaatschap als aspirant lid is gratis.

STACK lid
Je bent pas echt STACK lid indien je een Nederlandse wedstrijd hebt gevlogen.
Je gegevens worden nu door gegeven aan STACK international en kun je overal ter wereld mee vliegen met de stuntvlieger wedstrijden, dus ook met de Amerikaanse en Japanse wedstrijd organisaties. Door de sponsoring van de wedstrijden van onze sponsor Mascotte Spècial, is het mogelijk de wedstrijden kosteloos aan te bieden. Lidmaatschap van STACK BeNeLux is dus kosteloos.

Indien je een vol seizoen niet meer deelneemt aan de wedstrijden vervalt je lidmaatschap.
Ben echter alleen als Jurylid of Field Director verbonden aan STACK, dan betaald STACK jouw lidmaatschapsgeld.

2. Informatie over de wedstrijden en wedstrijd agenda checken
Alle informatie over de wedstrijden verloopt is te vinden op de homepage van STACK BeNelux www.designkites.com.

STACK BeNeLux is een van de kite experience activiteiten van Designkites. Gestreefd wordt om zoveel mogelijk informatie omtrent de wedstrijden, festival,programma, overnachting en eten op de STACK internet pagina te plaatsen.

3.Opgeven wedstrijd
Om mee te vliegen met de wedstrijd moet je jezelf opgeven. Deze deelname melding kan gedaan worden op per mail op designkites@hotmail.com.

Inschrijfgeld voor de wedstrijden is gratis voor ieder die zich twee weken of eerder voor de wedstrijden opgeeft. Het is voor de organisatie belangrijk twee weken van te voren te weten wie er mee vliegen.

Bij opgave voor de wedstrijd 7 dagen of minder voor de wedstrijddag wordt er inschrijfgeld gerekend.

Inschrijf geld bedragen Individueel Pairs Teams
Na opgave (14 dagen of minder voor de wedstrijd) 10 euro 15 euro 20 euro

Afzeggingen
Natuurlijk kan het voorkomen dat er iets gebeurt waardoor je onverhoopt niet aan de wedstrijd deel kunt nemen, terwijl je, je wel al opgegeven had. Je moet natuurlijk wel een goede reden hebben. (‘Ik heb geen zin meer’ / ‘er wordt regen voorspelt’ zijn dat niet).
In dat geval moet je een van de organisatie tijdig (voor de pilot briefing) laten weten dat je niet meedoet.
Wanneer je echter niet op komt dagen en je laat niets van je horen, wordt het inschrijfgeld in rekening gebracht. Dit is voor administratiekosten en natuurlijk een boete. Het zou zo kunnen zijn dat door jou een wedstrijd klasse niet door kan gaan en andere piloten niet kunnen vliegen!

figuren voor de jury4. Figuren voor wedstrijd checken
Aan het begin van het jaar worden er door de National Head Judge (Hans Janse op de Haar) zes figuren per klasse uitgekozen. Deze figuren worden minimaal 60 dagen voor de wedstrijd bekend gemaakt op www.designkites.com. Vanuit deze figuren kiest de jury op de wedstrijddag drie figuren die gevlogen worden op de wedstrijd. Deze figuren worden medegedeeld op de pilots briefing. Eventueel kun je dan ook vragen stellen over de figuren.
Op de www.designkites.com site staat ook een verkorte versie van de regelgeving van de STACK wedstrijd. Lees deze even snel door zodat je niet verrast wordt op de dag zelf.

5. Festival en wedstrijd programma checken
Op www.designkites.com staat informatie over de wedstrijd en eventuele overnachtings- en eetmogelijkheden. Een week voor de wedstrijd wordt ook het programma bekend gemaakt. Aan de hand van het aantal deelnemers wordt de wedstrijd alleen op zondag gevlogen of zaterdag en zondag. Het kan ook zijn dat je klasse vervalt, dit geldt vooral voor de pairs en teams. Bij minder dan drie deelnemers aan een klasse vervalt deze definitief van het wedstrijd programma. Dus ook hier geldt dat je, je op tijd moet aanmelden voor een wedstrijd.

6. Verloop van de wedstrijd dag
De verwachting is dat we de wedstrijden enkel op de zondagen vliegen, indien deelnemersveld dit toelaat. Een wedstrijd programma begint om 09.00h met de pilots briefing. Hier worden de figuren en het definitieve dag programma bekend gemaakt. Dit is ook de laatste mogelijkheid om je op te geven. In de ochtend wordt het precisie programma afgerond, bestaande uit de verplichte figuren en de technische routine. In de middag wordt het ballet gevlogen. Het streven is om uiterlijk 17.00h de prijs uitreiking te houden.
Er vindt ook een de-briefing plaats. Vragen over het verloop van de wedstrijden scores kunnen dan gesteld worden aan de jury en organisatie. Ik adviseer dit zeker te doen als deelnemer want de jury kan je veel vertellen wat je goed of juist niet goed deed.

Het programma kan op de dag flink door de war geschopt worden door het weer (harde, geen wind of veel regen). Hou hier rekening mee.

Aansprakelijkheid
Hierbij willen we benadrukken dat alle deelnemers aan de wedstrijden zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden en acties tijdens het festival weekend en wedstrijddag. STACK BeNeLux en Designkites kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de schade aan materiaal of deelnemer of schade veroorzaakt door de deelnemer.
Veel schade kan echter zelf verhaald worden op je aansprakelijkheid verzekering. Bij twijfel check je verzekeringspolis.

Puntentelling Nederlands kampioenen

Een deelnemer op de STACK wedstrijd vliegt twee onderdelen, nl.:
– 3 verplichte figuren  30% score
– ballet                            70% score

We hebben besloten om de wedstrijden compacter te maken dus de technische routine is vervallen. De deelnemer vliegt nu eerst de 3 verplichte figuren/compulseries en daarna direct aansluitend zijn ballet op muziek.

Uiteindelijk eindigt elke deelnemer met een score tussen de 0 en 100. De winnaar in zijn klasse ontvangt 100 punten, de rest van het deelnemersveld krijgt het aantal punten van het procentueel aantal dat je hebt gescoord ten opzichte van de winnaar (bijv. winnaar heeft als jury cijfer een 60.0 gehaald en jij hebt 54.0 punten dan krijgt de winnaar 100 punten voor het Nederlands kampioenschap en jij dus 90 (54/60×100=90)).

Kampioenschappen
Naast de kampioenschappen in de tweelijns, vierlijns, Individuele, Pair en team klassen zijn er tijdens het seizoen verschillende titels te winnen.

STACK Dutch Open champion
De deelnemer met de meeste punten (minus slechtste score) over alle wedstrijden van het jaar. (dit kan dus ook een niet Nederlandse deelnemer zijn).

Nederlands/ Belgisch/ Luxemburgs STACK kampioen
De Nederlandse, Belgische of Luxemburgse deelnemer met de meeste punten (minus slechtste score) over alle wedstrijden van het jaar.


Note
1. Voor het Nederlands kampioenschap geldt de einduitslag zonder de buitenlandse deelnemers. Eerste Nederlandse deelnemer op de lijst krijgt 100 punten.
2. De twee beste scores tellen mee voor het kampioenschap. Als je niet meevliegt ontvang je een 0 voor die wedstrijd.
3. Degene met de meeste punten mag zich Nederlands kampioen noemen.

4. Bij gelijke scores, telt de derde wedstrijd mee, deze kan van een vorig seizoen zijn.

5. Selectie van Eurocup wordt gekeken naar de scores van de laatste twee wedstrijden.

6. Regelgeving omtrent het kampioenschap kunnen tijdens het seizoen worden aangepast, waarbij de meerderheid van de STACK leden de verandering moeten steunen. De National Director en de National Head Judge hebben in deze stemming een vetostem.