STACK sport vliegers Nederlands kampioenschap 2010

Het Mascotte Vliegerfestival Scheveningen was wederom het toneel van de finale in het Nederlands kampioenschap van sport kites. Net als alle andere wedstrijden was het een wedstrijd onder moeilijke omstandigheden.

Het seizoen begin in het oosten van het land met het Paasweekend in Vroomshoop, met heel veel regen, waarbij er zelfs een deel van de wedstrijd gecanceld moest worden. Spijkenisse met wind vanaf de bebouwing, de wedstrijd piloten kregen het gevoel opnieuw te moeten leren vliegeren, naast de slechte wind ook regen en onweer. In Workum kregen we tijdens de wedstrijd volop zon, maar de wind was de grote afwezige, eind van de wedstrijd werd er gehaast opgeruimd voor het naderende onweer. Drachten wederom mooi weer geen tot weinig wind met Scheveningen met ruim 7 bft met soms stoten boven het wedstrijd maximum van 45 km/uur wind.

De vierlijns klasse was het met het start van het seizoen duidelijk dat Marc van der Graaf de favoriet zou zijn voor de titel, echter door zijn Time Out verplichtingen in Spijkenisse met zijn 0 score, was het Martijn Mensinga die het hele jaar het kampioenschap leidde, tot Marc toesloeg in de laatste wedstrijd op Scheveningen.

In de twee lijners klasse was er niet echt sprake van een competitie. Na het winnen van de Eurocup in 2009 en met zijn 7 Nationale titels was Stephen Versteegh de favoriet voor eenĀ  de titel in 2010. In Workum kwam er nog een verrassing van de Duitse deelnemer Thomas Stanisforth, die Stephen nipt wist te verslaan. Echter door het niet continue vliegen van wedstrijden van de andere deelnemers was het op Scheveningen duidelijk dat Stephen zijn 8ste titel had.

.

.

We zullen het bijna vergeten, echter in Workum werd er ook een pair wedstrijd gevlogen. waarbij het pair Deuce met de zege vandoor ging en hiermee de Nederlandse titel behaalde in de pair klasse.

De Nederlandse kampioenen voor 2010 zijn.

Marc van der Graaf, Multiline Individual

Stephen Versteegh, Dualline Individual

Deuce, Dualline Pair

Marc en Stephen zullen Nederland vertegenwoordigen begin Oktober in Calais op de Europese kampioenschappen.