Sanjo Rokkaku workshop

Een farmaceutisch bedrijf dat de wens had om een vliegerworkshop te organiseren met vliegers. Naast het actief buiten zijn met de vlieger was er een idee om de medewerkers een stukje cultuur en creativiteit mee te geven met deze middag.

Designkites werd gevraagd om mee te denken in de samenstelling van de workshop. Uiteindelijk werd er een workshop samengesteld waar de deelnemers een beginnen met een stukje vlieger geschiedenis uit Japan. De keus als Japan als vliegerland was snel gemaakt, immers is het bedrijf van oorsprong een Japans bedrijf.

Vele beelden van historische Japanse vlieger kunst inspireerde de deelnemers tot het beschilderen van hun eigen Sanjo Rokkaku. Na het cultuur en creatieve gedeelte werd er geleerd hoe je de sanjo vlieger in de lucht houdt, maar ook hoe je zo’n vlieger met 1 lijn kunt besturen. Vervolgens werden eerste kleine lucht gevechten gevlogen.

De dag werd afgesloten met een BBQ in de strand tent, waar de verf- en vlieger tactieken met elkaar gedeeld werden.

De workshop was een mooi voorbeeld hoe een Designkites workshop costum-made samengesteld kan worden naar de wensen van het bedrijf.