Opening Strandseizoen 2010

Opening Strandseizoen 2010

Onder een strakblauwe hemel werd vanmiddag in Westland het strandseizoen van 2010 geopend. Tegelijkertijd vond de start van de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland plaats.

Inspecteurs van de ANWB gaan dit seizoen weer alle 92 Noordzeestranden beoordelen. Tegelijkertijd kiest het publiek, samen met een deskundige jury, dit jaar het Beste Strandpaviljoen van Nederland. Strandpaviljoens worden beoordeeld op vier criteria: schoon, duurzaam, service en sfeer. Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen op www.strandpaviljoen2010.nl http://www.strandpaviljoen2010.nl/ Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland en Strand Nederland.

Sinds de invoering van de Schoonste Strandverkiezing in 2003 zijn de stranden in Nederland twee keer zo schoon geworden. Toch is het voor de beheerders en paviljoenhouders nog steeds veel werk om het strand en directe omgeving schoon te houden. Peuken en weggewaaide ijsverpakkingen vormen de grootste irritatie voor het bezoekend publiek.

De verkiezingen zijn een stimulans om de stranden en paviljoens in Nederland schoon te houden en de strandbezoekers hierbij te betrekken.

Een schoon strand draagt niet alleen bij aan een beter milieu en een veiliger omgeving voor mens en dier. Een goed, gastvrij imago en tevreden bezoekers zorgen ook voor extra aantrekkingskracht en daarmee voor economische vooruitgang. Strandbeheerders, paviljoenhouders en zonaanbidders hebben dus een gezamenlijk belang bij een schone omgeving.

Het Designkites team was aanwezig om het geheel aan te kleden met de show vliegers.

En het moet gezegd worden, het strand was echt super schoon!

Dat het maar een mooi strand seizoen mag worden…