NIEUW Manta & Walvis vliegers

10 Juli was het dan zover, eindelijk optimale omstandigheden voor de eerste vlucht van de twee nieuwe vliegers van het vliegend aquarium van Designkites Projecten. De vliegers zullen mede gebruikt worden voor de aankleding van grote evenementen zoals concerten (zie ook onze show op Concert at Sea 2011), evenementen en bedrijfsuitjes.

De twee vliegers zijn een manta en een blauwe vinvis. Beide vliegers zijn geproduceerd bij Peter Lynn in New Zeeland.

De Manta is een door ontwikkelde vlieger van de Rog vlieger, deze ontwikkeling is gedaan door Andreas Fischbacher uit Duitsland. Grafisch is de vlieger geheel aangepast naar het ontwerp van Designkites. De manta’s in de

natuur hebben een zwarte rug en een witte buik, dit uitgangspunt is ook gebruikt in de vlieger, echter om de vlieger niet te saai te maken,

is er een spectrum van kleuren langs de randen gemaakt.

De vlieger lijkt relatief klein bij de walvis, echter is dit een vlieger van 30 m lang en 10m breed en de trekkracht bij 3 Bfrt is enorm.

De walvis is een nieuwe vlieger in het 2011 assortiment en is de grootste vlieger in het Peter Lynn assortiment.

De Walvis is ook 30 meter, echter is het geen dunne staart die de lengte bepaald, maar de volle lengte van de walvis. Een kijkje in de walvis geeft een idee wat een volume deze kolos heeft en eenmaal in de lucht bewegen de vinnen en staart rustig op de wind en lijkt de walvis zijn tocht door de lucht rustig voort te zetten.

Grafisch is de walvis weerom geheel opnieuw ontworpen door Designkites, zodat de Blauwe Vinvis zoveel mogelijk natuurgetrouw eruit ziet. Zodra de vlieger in de lucht staat stromen de mensen toe om het gevaarte te zien en de grootte te ervaren als je eronderdoor loopt. Het leuke van deze walvis vlieger is de schaal, deze is 1:1. De walvis vlieger laat je ervaren hoe groot deze dieren werkelijk zijn.

Gelukkig kregen bij het opruimen wat hulp van het vierlijns team AIR-4-CE. Het is hard werken om al die meters doek terug in de zak te krijgen.

De planning is om op het vliegerfestival Emmen het vliegend zee aquarium in het geheel in de lucht te zetten. Naast de walvis en manta zullen dan ook de orca, kreeft, krab, octopus en vele vissen het luchtruim kiezen.