Johnny Bravo mega kite in Amsterdam

23 Maart werd Amsterdam Osdorp opgeschrikt door een tientallen meters grote Johnny Bravo. Midden in de woonwijken werd er een vlieger middag georganiseerd waar de lokale jeugd kon kennis maken met de vlieger sport, hobby. Het was fantastisch weer, strak blauwe lucht, echter ook een minimaal windje, dus met veel moeite lukte het de Designkites crew Johnny in de lucht te zetten.

Ook in Amsterdam Osdorp heeft de financiƫle crisis hard toegeslagen. De nieuwbouw projecten zijn allemaal stil gelegd en het terrein waar de nieuwe woonflats allang hadden moeten herrijzen zijn nu speel en recreatie velden voor de lokale buurt. De wijk wordt bewoond door veel allochtone bewoners.

Binnen deze gemeenschap is een uniek samenwerking tussen studenten en de allochtone gemeenschap. Voor en gratis huis vesting in de wijk zijn de studenten verplicht verschillende taken uit te oefenen in de wijk ter bevordering van de intergratie. Zo worden er elke woensdag middag activiteiten georganiseerd voor de jeugd en wordt er ook Nederlandse les gegeven aan de oudere generatie.

Deze woesdag bestond de activiteit uit vliegeren en samen met de project ontwikkelaar van de wijk, Ymere, werd deze middag georganiseerd. Het vlieger bedrijf Kite Events, waar we als Designkites regelmatig vlieger evenementen runnen, was verantwoordelijk voor de workshop vliegers maken. De slee vliegers werden versierd met stiften en stickers. Hierna werd er hard gerend om de vlieger een kort moment omhoog te trekken.

Het was jammer dat de wind het liet afweten, echter was het wel de eerste woensdag middag van de lente, die zich meteen liet gelden.

Een geslaagde dag, waar veel kinderen hebben kunnen kennis maken met het maken en vliegen van een vlieger, maar ook versteld doen staan hoe groot een vlieger ook kan zijn. De slee vliegers gaan we nog een lange tijd zien boven Osdorp.