Emmeloord vliegerfestival 2013

Het festival Emmeloord kenmerkt zich door een klein aantal vliegeraars die 1 dag in de Flevo polder de lucht kleuren met de vliegers.

Op dit tweede vliegerfestival Emmeloord waren we met een gezelschap van het Mascotte Kite Team aanwezig om demo’s te vliegen met de vierlijns vliegers en de grote vliegers.

Na weken van regen was het gelukkig droog in Emmeloord, maar de wind was zeer stevig. Bij het binnenhalen van de Manta vlieger waren de vierman aan de lijnen geen overbodige luxe en hopten we af en toe gewichtsloos over het gras. Christiaan had zijn uit de hand gelopen winter project af en het was dus de eerste vlucht met zijn ijsbeer. Vandaar ook de vele foto’s van deze vliegers.

Met een tiental vierlijns vliegeraars werd er nog gezamelijk gevlogen in een megateam tot groot vermaak van het publiek en de lokale pers.

Het was zeer leuk om eens een 1 dags vlieger festival mee te maken. Het leuke is dat iedereen ook komt om te vliegeren en ook deze dag gaat vliegeren. Vele organisatorische zaken zoals camping, stroom, douches blijven achterwege en zo is het redelijk eenvoudig een leuk festival te organiseren. Ik ben benieuwd of dit initiatief ook in andere plaatsten gaan terug zien.