Desire photoshoot in Egypte

Om de kou in Nederland te ontvluchten zijn we naar Egypte gevlogen voor meer warmte en goede wind. Hier troffen we echter nog meer moois aan. Een prima kans om een serie unieke foto’s te maken van onze nieuw speeltje de Desire.

Luxor tempel

Luxor tempel is gebouwd op de oosterlijke oever van de Nijl en is de spil van het gelijknamige stadje. De tempel heeft zijn enorme omvang gekregen onder het bewind van de machtigste farao; Ramses II. De grote beelden zijn dan ook afbeeldingen van hem. Het meest indrukwekkende gedeelte van de tempel zijn de dubbele pilaren rijen die eindigen in lotusbloemknoppen.

Een vreemd gezicht om een high tech vlieger te presenteren naast dit enorm imposant gevaarte van meer dan 4000 jaar oud.

Helaas was het niet mogelijk hier te vliegen. Echter onder het toeziend oog van de toeristen politie (gewapend met automatisch geweer) en een archeoloog mochten we de tempel gebruiken als decor.

Piramide van Cheops

Nog ouder, nog groter en nog imposanter is de piramide van Cheops, gebouwd rond 2550 v.C.en nog maar 137 meter hoog van de oorspronkelijke 146 meter. De bouw van het gevaarte duurde meer dan 30 jaar.

Eindelijk ruimte om te vliegen, we moesten echter wel oppassen voor de passerende kamelen. De wind was verschrikkelijk hard wat in de woestijn meteen resulteert in een ware zandstorm. Na een half uur vliegen zagen we dan ook geheel geel van het zand, maar we hadden wel een paar mooie plaatjes. En wie kan er nou zeggen dat je een tipstand heb gedaan op een van de zeven wereldwonders?!