De beste wensen voor 2011

Het jaar loopt alweer naar het einde en het was voor Designkites een speciaal jaar. Veel zaken werden dit jaar net als andere jaren wederom georganiseerd, de productie van vliegers, de nationale kampioenschappen sport vliegers, het Mascotte Kite Team en natuurlijk het Mascotte Vlieger Festival Scheveningen.

2010 bracht ook iets nieuw, meerdere grote vliegers kwamen in de Designkites vlieger collectie, de Cartoon Network vliegers en meerdere grote show vliegers in het thema zeedieren. Een nieuwe markt werd er aangeboord; het vliegen van de grote show vliegers op evenementen, festivals, bedrijfsuitjes en vliegerfestivals.

Aan het einde van het jaar kijken we alweer vooruit naar 2011 en vandaar de investering in de nieuwe grote show vlieger; de Cherubino of ook wel bekend als de Engel van Michelangelo.

De Cherubino is het resultaat van een unieke samenwerking tussen een Italiaanse schilder, Claudio Capelli, die in de vliegerwereld ook bekend staat als de organisator van het jaarlijkse vliegerfestival in Cervia. (Kijk hier maar eens naar de foto’s van 2010.)

Claudio maakte schetsen voor een 3d object en hoe kan het Italiaanser dan te kiezen voor de Cherubino. Claudio maakte een houten vorm van zijn ontwerp om op deze wijze de 3d vorm te bepalen in stof. Om de vlieger te maken werd Marco Casadio gevraagd. Het resultaat is 1 van de mooiste 3d gevormde vlieger die ook nog fantastisch vliegt. de vlieger vliegt zelfs zonder lifter.

Het resultaat is werkelijk uniek en de vlieger vliegt prachtig. Wij van Designkites zijn erg blij dat we de gelegenheid hadden deze prachtige 11 meter vlieger te mogen aanschaffen en zijn overtuigd dat deze vlieger nog vele vlieg uren zal maken op de komende festivals in 2011.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en de beste wensen en goede wind voor 2011.