Dag van het Park

Zuiderpark Den Haag

Op zondag 29 mei was het de landelijke “dag van het park”, een dag om te ontdekken dat de natuur dichterbij is dan u denkt. Want gelukkig zijn er heel veel parken in Nederland: het onmisbare groen in onze buurt. De ANWB helpt samen met bewoners en gemeenten deze parken zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dat wordt elk jaar gevierd tijdens de Dag van het Park.

Met natuurlijk allerlei leuke en spannende activiteiten voor jong en oud. In Den Haag was het Zuiderpark het toneel van een behoorlijk aantal activiteiten die door de gemeente Den Haag werden georganiseerd. Ik noem Tai-Chi, boomklimmen, workshop tuinieren in bakken enz. Teveel om op te noemen.

En er was ook een workshop vliegeren begeleid door het Designkites Team.

Vanaf 13.00 uur mochten kinderen een eigen vlieger komen maken. De gemeente had voor 100 vliegers gezorgd die door de kinderen zelf werden versierd. Je moest er snel bij zijn, want de belangstelling was heel groot.  De Fixy Diamant en Fixy Edo vliegers waren dan ook in no-time uitgedeeld. Beiden hadden het vooral  druk om aan alle deelnemers uit te leggen hoe de vliegers in elkaar moesten worden gezet, hoe de lijn aan de vlieger moest worden vastgemaakt en waar de staart aan vast moest.

Eenmaal het luchtruim gekozen was het veelal een hele toer om elkaars lijnen en staarten te ontrafelen. De straffe en vlagerige wind, 4 a 5 Bft maakte het er niet makkelijker op.  Nadat alle vliegers in elkaar waren gezet en de lucht in waren geweest werd er een vliegerwedstrijd georganiseerd.

Degene die zijn of haar vlieger het langst in de lucht kan houden, kon rekenen op een mooie prijs!De directeur stadsbeheer in persoon reikte na afloop een heel jeugdige deelneemster een mooie intertoysbon uit van 25 euro!! Uiteindelijk had iedereen prijs in de vorm van een gezellige, leerzame ervaring op een mooie voorjaarsdag in het Zuiderpark.