Concert at Sea Kite Display

Concert at Sea 2011, een uitverkochte editie van het grootste muziek festival in Nederland. Het festival wordt gehouden op de Brouwersdam en Zeeland, deze lokatie geeft het festival een speciale sfeer. De bezoeker is omringt met natuur en water.

Het weer is alles bepalend op het festival, het geeft de bezoeker de perfecte omstandigheden voor een festival of moeder natuur laat zich zien van een iets mindere mildere kant. De tweede festival dag moest worden afgelast door de extreme wind vlagen uit zee. Op het terrein waren de sporen al te zien van een nacht harde wind.

Dit jaar mocht het Designkites ook de vliegershow verzorgen aan de hoofd ingang van het festival. Een gigantische draaiende rotor hing over de ingang om de 40.000 binnen stromende bezoeker welkom te heten. Een grote vlieger van de vlieger sponsor Mascotte was van vele kilometers al te zien als baken in de lucht.

Vrijdag was de wind al onstuimig, tussen de buien nam de wind sterk af en tijdens de buien werd de wind zeer krachtig. Dusdanig krachtig dat de lijn van de Concert at Sea rotor het begaf en de vlieger in de zee belande waarna de reddingsbrigade de vlieger weer aan land kon brengen.

Allicht is moeder natuur ons volgend jaar wat gunstiger gestemd voor een editie van Concert at Sea 2012 met zon en deinende vliegers op een rustig windje uit zee.

Foto’s Christiaan Oosterhoudt & Stephen Versteegh