Cadzand Vliegerfestival 2014

Cadzand Vliegerfestival 2014

2-3 Augustus, het vliegerfestival Cadzand, allicht het best bewaarde geheim in de vliegerwereld en daarom nog steeds weinig bezocht en klein en intiem. Een prachtig strand tegen de Belgische grens en dit jaar mocht Cadzand ook de fel begeerde badstatus ontvangen. Een pareltje nog niet ontdekt door de gemiddelde vlieger festival bezoeker.

Het Mascotte Kite Team was weer te gast om weer eens te proeven aan het goede Zeeuwse leven. Dit jaar hadden we als versterking op het sport vlieger activiteiten, het team Airflow te gast. Airflow wordt ondersteund door de Franse vlieger fabrikant R-Sky en heeft een grote verscheidenheid aan twee lijns vliegers in de tassen.

Voor het 1 lijns team lag de uitdaging om de twee walvissen hier te vliegen. Zondag waren de omstandigheden ideaal en konden de twee walvissen hun vinnen strekken onder de Trilobytes. De ijsbeer hopte vrolijk hieronder over het strand wat een ongekend spektakel gaf voor de toe gestroomde strand gasten.

Dit weekend mochten we ook een nieuwe vlieger testen, de Draken vlieger van Rolokite. De ontwerper Roland is een oud-collega van Vlieger-Op en 10 jaar geleden was Roland al druk met de ontwikkeling van Kite-surf vliegers. Deze kennis zie je nu ook terug in deze 1 lijner. Wij waren zeer te spreken over de detaillering van deze vlieger en we gaan zeker hieraan nog een vervolg geven.