Bouw tekening DEsignkites DEsire 2002

Inleiding

De DEsire is de wedstrijd vlieger van Nederlandse bodem,die door verschillende piloten uiterst succesvol werd gevlogen. Vice NL STACK kampioen in 2000, Nederlands kampioen en vice STACK kampioen in 2001, Nederlands STACK kampioen en Nederlands trick kampioen in 2002. Door het gebruik in het wedstrijd circuit is de vlieger uiterst precies voor de STACK figuren, maar combineert deze precisie ook met de meest radicale tricks.

De vlieger is ruim drie jaar geleden ontwikkeld als wedstrijd vlieger door Hans Janse en Stephen Versteegh. In de loop ter tijd is de vlieger continue doorontwikkeld door de wedstrijd piloten.

Naast al dit wedstrijd geweld wordt de vlieger door een onervaren vliegeraar ervaren als een goed bestuurbare en betrouwbaar aanvoelende vlieger.

De vlieger zoals hier beschreven is de DEsire 2002, deze wordt doorontwikkeld tot de nieuwe DEsire 2003. Deze nieuwe vlieger zal in seizoen 2003 proberen de naam DEsire hoog te houden op het competitie veld en dan ook verkrijgbaar zijn in de vliegerwinkels. De DEsire 2002 zal dan niet meer geproduceerd worden, dus zelf bouwen!!!

Specificaties

Spanwijdte                    2,1 m

Oppervlak                     0,70 m2

Gewicht                        280 g

Windbereik                   1-5 Bft.

Lijnsterkte                    40-120 kg

Materiaal

Bij het materiaal staat soms een merknaam achter waarmee ik goede ervaringen heb met de DEsire. Vanzelfsprekend kunnen andere merken ook voldoen. Let wel op of de onderdelen onderling goed passen, dit geldt zeker voor het kruisstuk

2st                koolstofbuis 75 cm, Ø 6mm                onderspanner                        Carbon Prince braided

2st                koolstofbuis 150 cm, Ø 6mm                vleugelstok                            Carbon Prince braided

1st                koolstofbuis 95 cm, Ø 6mm                staander                                 Carbon Prince dikwandig

1st                koolstofbuis 45 cm, Ø 6mm                bovenspanner                        Carbon Prince dikwandig

4st                koolstofstaf 22 cm, Ø 2,5 mm                stand-offs                                               Avia sport

spinnaker – ventex of icarex

4m dacron band van 5 cm breed – leading edge

1,2m dacron band van 8 cm breed – vleugel tips

4 m spinnaker zoomband van 2,4 cm breed – onderlijk

0.1m kevlar band 5 of 6 cm breed – neus

0.2 m autogordel band  – neus

1,2 m mylar 3 cm breed – versterking staander en stand-offs

4 st          vinyl dwarsverbinders 6mm – APA

1 st          kruisstuk 6mm – wings

4 st          vinyl whisker verbinder –  APA

4 st                sailgrapper –  APA

2 st          einddop met gleuf 6mm – HQ

4 st          vinyl dop 6mm

4 st          vinyl dop 2-3 mm (whisker)

5 st          c-clips 6mm

1 st          rubber ring

Kleuren

Indien u werkelijk een DEsire bouwt hoort de vlieger natuurlijk wel in de juiste kleuren te zijn. Hierbij staan de kleuren grijs, wit en zwart vast. De twee kleuren kunnen naar eigen smaak ingevuld worden. Vaak worden er twee kleuren gekozen die dicht bij elkaar staan in het kleuren spectrum.

Zeil stikken

In de tekening staan alle belangrijkste maten om het zeil te maken. Voor het maken van de kartonnen mallen is het belangrijk rekening te houden met de zoomtoegift, deze maat is afhankelijk van de verbindingszoom tussen de panelen. In de productie vliegers is veel gebruik gemaakt van het “koud op elkaar stikken”. De panelen worden op hun plaats geplakt met dubbelzijdig tape of pritstift. Hierna worden ze aan elkaar gestikt met een gestikte zigzag. In de detail foto’s zijn verschillende oplossingen te zien zoals gebruikt in het productie model.


Montage

Het naaiwerk zit erop. Met behulp van een warme soldeer bout kunnen nu de gaten in het dacron gebrand worden. Maak hiervoor een malletje, maak deze zo van vorm dat je niet naar de kant kunt uitschieten die moet blijven staan. Alle vier de gaten in de vleugel hoes zijn gelijk van vorm en de twee gaten voor het kruisstuk en bovenspanner zijn gelijk vormige cirkels met doorsnede van drie centimeter.

Vleugelstokken worden eerst in het zeil gemonteerd. Schuif de 6mm van 150 cm via de vleugeltip in de vleugelhoes, schuif bij de gaten, de vinyl dwarsverbinder om de stok. Vergeet niet bij het bovenste gat ook de 6mm beschermdop om de stok te doen. De stok kan nu door geschoven worden in de neus. Bevestig de splitdop en span de stok op met behulp van elastiek of touw, Let op dat de stok recht blijft in de vleugel, veel spanning is niet nodig

Staander, is de 95 cm lange stok. Schuif deze vanuit het staartstuk erin, bevestig kruisstuk, rubber ring en de beschermdop, wederom voor de neus.

Onderspanners, deze zijn 75 cm lang. Schuif op elke stok twee whisker verbinders. Zet de onderspanners in het kruisstuk en onderspanner dwarsverbinders.

Bovenspanner kan nu geplaatst worden. Het midden van de bovenspanner moet beschermd worden tegen slijtage. Een krimpkous van een electrozaak  werkt erg goed. Verwarm echter de stok niet te veel want anders smelt je stok. Een beetje isolatie tape werkt ook prima, als de stok maar iets te verslijten heeft. De onderspanner wordt met de rubberring verbonden met de staander en dan in de verbinders gestoken.

Whiskers kunnen nu geplaatst worden, alle whiskers zijn even lang.

Trimmen van de vlieger kan nu gebeuren. Zet de whisker verbinders loodrecht op de onderspanner. Zet de onderspanner verbinders zo hoog mogelijk in de hoes,check nu of de onderspanner verbinders en kruisstuk in 1 lijn staan. Doe het zelfde met de bovenspanner.

Zet de lijn uit het onderlijk vast aan de vleugeltip. Zelf span ik deze geheel niet aan, maar de vlieger maakt met een beetje wind wel wat lawaai, maar vliegt des te beter.

C-clips kunnen nu gelijmd worden. Deze komen boven de onderspanner verbinder en beneden de bovenspanner verbinder op de vleugelstok. Boven het kruisstuk komt ook een c-clip. Vaak is het raadzaam ook beneden de onderspanner verbinder een c-clip te lijmen.

Toom De toom van de DEsire 2002 bestaat uit een turbo toom met een verstel mogelijkheid bij het kruisstuk.Door de verschillende knopen en toom lijn dikte zijn in de tekening de maten gegeven zoals gemeten uiteindelijk geheel geknoopt en bevestigd op de vlieger.

De lijn van punt a tot b bestaat uit 1 lijn deze wordt bij punt a en b via een lus en een katteklauw vastgezet aan de lijn tussen de boven en onderspanner. 55 mm van dit punt wordt er wederom een lus vast gezet met een katteklauw. Dit is je toompunt en achter de knoop van de lus kun je, je vliegerlijn vastzetten met een katteklauw. In het midden van lijn a, b zit een lus. Dit is je verstel lus welke vast gezet (katteklauw) wordt op de knopen lijn. De knopen lijn is ongeveer 70 mm lang en heeft ongeveer 5 knopen met afstand van 15 mm. De eindlus van deze lijn wordt vastgezet (katteklauw) om de staander onder het kruisstuk. De lijnen bij de bovenspanner wordt vastgezet over dwarsverbinder, bij de onderspanner wordt de lijn vastgezet onder de dwarsverbinder.

Vliegen en afstelling

De vlieger heeft verschillende stel mogelijkheden. Gebruik deze ook om jouw persoonlijke afstelling te vinden bij een bepaalde wind.

Whiskers hebben twee gaten om deze te plaatsen. Door deze te verplaatsen verander je het stuurgedrag en de vliegsnelheid van je DEsire. Mijn favoriete afstelling is de whiskers zo dicht mogelijk bij elkaar te plaasten (Buitenste whisker, binnenste gat, Binnenste whisker, buitenste gat.) Voor veel wind kunnen de whiskers naar buiten geplaatst worden om de vliegsnelheid te verminderen. Voor minder wind worden de whiskers naar binnen geplaatst voor veel vliegsnelheid.

Toom, de DEsire heeft een toom afstelling systeem bij het kruisstuk de instelling van de toom is puur persoonlijk en ik raad je aan met verschillende windkrachten verschillende instellingen te proberen om uw eigen instellingen bij bepaalde wind te ontdekken.

Bij weinig wind kun je de bovenste knoop instelling gebruiken voor veel stijgkracht en vliegsnelheid of de laagste knoop om toch nog alle snelle hoeken te kunnen maken.

Bij veel wind kun je laagste knoop gebruiken voor veel trekkracht en een agressief vlieggedrag of de bovenste knoop om de trekkracht

te doen afnemen en de vlieger volledig onder controle te houden.

DEsire 2002 bouwbeschrijving aanvulling

In het vorige nummer (2003/1) stond een uitgebreide bouwbeschrijving van de standaard DEsire zoals deze te koop is in de winkels. Zelf ben ik doorgegaan met de ontwikkeling van de vlieger om het uiterste eruit te krijgen. Het gevolg is een range vliegers onder de naam High Performance (HP) voor windstil tot storm.

De belangrijkste veranderingen van de vliegers is het frame. Deze bestaat grotendeels uit gewikkelde stokken van het merk SkySharks, deze zullen meestal besteld moeten worden door je winkelier. Een ander groot verschil is de tooming, de turbo toom is vervangen voor de drie-puntstoom. Alle stoksoorten en afwijkende maten zijn te vinden in de tabel evenals de toommaten.

versie HP – SUL HP – UL HP Vented
onderspanner SkyShark 2TP (76cm) SkyShark 3TP (76cm) SkyShark 5TP (76cm) SkyShark 5TP (76cm)
bovenspanner 4,5 mm (47 cm) 5 mm (47 cm) 6 mm (47 cm) 6 mm (47 cm)
staander SkyShark 3TP SkyShark 5TP SkyShark 7TP SkyShark 7TP
onder helft vleugel SkyShark 2TP (82,5 cm) SkyShark 3TP (82,5 cm) SkyShark 5TP (82,5 cm) SkyShark 5TP (82,5 cm)
Boven helft vleugel 6 mm dunwandig 6 mm 6 mm 6 mm
whiskers (dikte in mm) 2 2.5 2.5 3
toom (in cm)
poot A 51 54 55 60
poot B 54 53 57 57
poot C 58 63 63,5 61
opmerking Alle verbindingen zijn zo licht mogelijk, klein kruisstuk, tiny APA. Alle dacron versterkingen zijn hier van spinnaker Gewone fittings alleen de bovenspanner zit vast met tiny APA Gewone fittings In mijn versie zit standaard 12 gram lood in de neus. Meer details van zeilopbouw in de tekeningen

Vented vlieger

De vented vlieger van de DEsire heeft een geheel nieuw systeem waarmee je snel op het vliegerveld je vlieger kunt aanpassen voor hardere of zachtere wind. In elke vleugel is het mogelijk het gaas oppervlak in twee stappen te vergroten.  In elke vleugel bevindt zich een zakje van gaas waarin een stuk stijf mylar in zit. De opening van het zakje wordt gesloten door een stukje klittenband, dit  voorkomt dat het mylar uit de zak kruipt. Als het mylar verwijderd wordt, kan de wind door de zak blazen en wordt het gaasoppervlak vergroot. In de tekeningen staan alle maten en de foto’s verduidelijken dit systeem.