AIR-4-CE het nieuwe vierlijns team

Onlangs zijn de eerste trainingen gestart van het nieuwe vierlijns team AIR-4-CE, ofwel uit te spreken als airforce.

Het team bestaat uit twee veteranen uit het team Time Out, Alard van den Bos en Marc van der Graaf, beide niet onverdienstelijk in de Nederlandse kampioenschappen. Daarnaast wordt het team nog aangevuld met wedstrijd piloot Remco de Beijer en de vreemde eend in in de bijt, Stephen Versteegh.

Stephen kennen we ook uit het wedstrijd circuit, maar maakte naam in de twee lijns klasse. Waarom dan nu toch vierlijns? “Het is een nieuwe uitdaging, een leuk wedstrijd veld om mee te doen en een motiveerd team.” ” Het is ook leuk om van andere vliegeraars nieuwe dingen te leren en eens mee te doen als zwakste schakel, hoewel we daaraan hard gaan werken deze zomer, om mijn Revolution skills op pijl te krijgen.” “Het moet toch mogelijk zijn een team lid tijdens de STACK wedstrijden te verslaan dit jaar.” ” Het vliegen van vierlijns geeft ook leuke mogelijkheden bij grote internationale wedstrijden, hier worden teams samengevoeg tot een megateam, lijkt me super om met 40 man, 40 vliegers en 160 lijnen door elkaar te vliegen.”

Ondertussen is de revolution training van Stephen abrupt gestopt door een blessure aan zijn duim. Echter is het team daar heel flexibel in, tijdelijk wordt er met 3 en 2 man getraind voor het festival in Oostende.

Het team zal wisselend als vierlijns team naar festivals afreizen of als deel van het Mascotte Kite Team festivals bezoeken, zoals in Oostende. In het Oostende zal het team ook weer de Nederlandse bijdrage zijn voor het Megateam met Franse, Duitse en Engelse vierlijns collega’s.┬áNaast het trainen met de vliegers worden er al routines op muziek geschreven en is het logo af…het is nu dus wachten op de eerste show van AIR-4-CE.

Speciaal voor de harde kern fans een geheime link naar een fimpje van de team oefening van zondag 10 juli op het strand van Scheveningen…enjoy http://www.youtube.com/watch?v=OccQZR4_1kM