34 ste Internationale Vliegerfestival Scheveningen 2012

29 & 30 September werd er op strand van Scheveningen het 34 ste vliegerfestival Scheveningen gehouden. Het festival kent een lange historie en behoort dan ook tot het oudste festival van Europa.

Het vliegerfestival Scheveningen is het grootste vliegerfestival van Nederland en jaarlijks komen vele vlieger enthousiasten uit heel Nederland kijken naar alle bijzondere vliegers. Tot tegenstelling van voorgaande jaren was het weer en wind erg goed, zondag blies de wind wel erg hard en onstuimig en kon helaas niet alles de lucht in, desalniettemin waren het vele vliegeraars die hun mooie creaties in de harde wind oplieten.

Dit jaar was het thema “waterdieren” en zo waren het vele vissen, kikkers, roggen, octopussen, zeepaardjes en als klapper een real-size Blauwe Vinvis die het lucht ruim kozen. Lopend over het strand, leek het een wandeling over de zeebodem met de zeedieren deinend over je heen.

Vanuit het Mascotte Kite Team waren er vele wedstrijd vliegeraars aanwezig met hun bestuurbare vierlijns vlieger om demonstraties te geven en uitleg. Ook was het Mascotte Air-4-Ce team met 4 man aanwezig om team te vliegen. Meerdere figuren en formatie werden er gevlogen tot groot enthousiasme van de tienduizenden bezoekers.

Zaterdag avond werd er in het donker gevlogen. Vele vliegers met kleine LED lampjes staan dan boven de bedrijvige boulevard waar het nacht leven opbloeit. Het Kurhaus staat er verlicht bij als een prachtig decor voor de vliegers. Scheveningen is de mooiste plek om ‘s avonds nog te vliegeren!

Het 34 ste Vliegerfestival Scheveningen kan als een mooi nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan de rijke historie van dit festival.

foto’s door Christiaan Oosterhoudt & Stephen Versteegh