29 ste Vliegerfestival Oostende 2014

Vliegerfestival Oostende kun je gerust het mooiste en grootste festival van de Benelux noemen, 2014 zal daar niet aan voldoen. De voorbereiding van het festival zag er zo veel belovend uit. Op de poster staan de walvis en octopus van het Mascotte Kite Team en twee weken voor het festival was het weer cijfer nog 9 en 10 voor het weekend.

Vrijdag bij aankomst in Oostende scheen de zon, maar de wind was al richting de 50 km/h. Dit houdt in dat je gezandstraald wordt als je van de grond je vlieger pakt. Zaterdag begon met een beetje miezer en de wind was stevig, schuin over de stad. Hierdoor was het nog wel te doen om te vliegeren, echter na de middag kwam de zon door en de wind draaide meer vanuit zee en nam toe tot 60km/h. Veel vliegeraars haalden al snel de vliegers binnen en wie niet op tijd was kon slechts de restanten van zijn vlieger bij elkaar rapen.

Een groot succes was de vliegende stoel. Door vierlijnen bleef de stoel met gemak in de lucht.

Zondag werd de harde wind ook nog vergezeld met regen en besloot de organisatie de boel voor de middag af te lasten.

Uiteindelijk waren het de vierlijns vliegeraars en het twee lijns team Airheads uit de UK, die het veld enigszins gevuld konden houden. Het weer was gewoon te onstuimig voor de grote 1 lijners.

Volgend jaar 30 jaar Oostende, hopelijk zijn de weergoden ons dan gunstig gestemd.