28ste Oostende vliegerfestival

Oostende Kite Festival 2013 en pfffffffff deed de wind.

Naast vele andere Nederlandse vliegeraars reden de leden van het Mascotte Kite Team vanaf diverse plekken in Nederland naar het mooie Oostende. Met in de gelederen onderweg opgepikt ook onze Belgische vriend Kristof. In de achterbak zaten grote vliegers, waaronder de ietwat groot uitgevallen teammascotte Johanna de walvis. Voor Wil, Marcel, Kristof en mijn persoon was dit het eerste internationale festival. Dus erg nieuwsgierig allemaal. De organisatie was uitstekend, alles goed en duidelijk geregeld. Een grote buiging en stevig applaus voor de mensen en sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. De wind was gedurende het hele festival pittig maar er gingen ontzettend veel soorten en kleuren vliegers de lucht in, petje af voor de mensen die hun prachtige creaties aan deze omstandigheden toe vertrouwen.

Met een nu 9 man sterke revolution groep hebben we heel veel kunnen doen. Air-4-Ce gaf team demos . En er werd weer getraind op de megafly met alle aanwezige teams. Hier kreeg Marc / Madquad zijn succesvolle vuurdoop om het megateam te callen. Voor ons rookies was dit natuurlijk de belevenis om mee te vliegen in zo’n grote groep vliegers met daarin ervaren Engelse, Spaanse, Duitse, Franse, Nederlandse  piloten. Speciale vermelding voor de 1 mans vertegenwoordiging uit België, Kristof je stond er, deed het en ook nog op een lastige plek.

De wind was zondag iets stabieler en nu konden Johanna de grote walvis van Designkites/Kite-Events en de octopus wel in de lucht gezet worden en zo hun bijdrage leveren aan het spectakel.  Lustig kwispelde Johanna het strand schoon.

En de wind bleef maar blazen, het hele festival van een dikke 4, soms 5 met stoten van 6 bft……. Over wind gebrek……geen klachten.

Na de prijsuitreiking opruimen en met een strak gezicht van zon en wind terug naar huis….. Een goede ervaring rijker…

Een mooi festival, nogmaals chapeau organisatie !!!!!

foto credits

Christiaan

tekst

Roelof